RSS

EO % Morfologia krwi

ocenialnia

Temat: Parkinson w wieku 21 ?
tomek wilicki wrote: Logan wrote: | Sprawdze i pasozyty zapogiegawczo^. to pierwsze co zrób - morfologię z rozmazem krwi obwodowej, jeśli wyjdzie wysoka wartość EO - można podejrzewać schorzenia pasożytnicze, bo...
Źródło: topranking.pl/1849/parkinson,w,wieku,21.php



Temat: Proszę o interpretację wyników.
- 18 parametrów Leukocyty 7,1 tys/ul Erytrocyty 5,26 mln/ul Hemoglobina 15,1 g/dl Hematokryt 44,4 % MCV 84,4 fl MCH 28,7 pg MCHC 34,0 g/dl Płytki krwi 189,0 tys/ul Limfocyty 40,5 % Inne (Eo, Bazo, Mono) 11,2 % Neutrofile 48,3 % Limfocyty 2,9 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,8 tys/ul Neutrofile 3,4 tys/ul RDW-CV - 12,8 % PDW 11,2 fl MPV 9,0 fl...
Źródło: topranking.pl/1849/35,prosze,o,interpretacje,wynikow.php


Temat: Karmienie butelką w celu potwierdzenia alergii
#, Mono % i # oraz Eo i PLCR. W dodatku Neut % i # ma za niski. Co prawda jutro mamy wizytę, ale chodzę już po ścianach ze stresu, więc...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,101045287,101045287,Karmienie_butelka_w_celu_potwierdzenia_alergii.html


Temat: Wyniki badań - błagam o pomoc!
Limfocyty % 71,34 % Inne (Eo,Bazo,Mono) % 8,74 % Neutrofile % 20,04 % Limfocyty # 7,48 tys/µl Inne (Eo,Bazo,Mono) # 0,914 tys/µl Neutrofile # 2,1 tys/µl RDW-CV 14 % PDW 10,9 fl MPV 9,8 fl P-LCR 23,2 Rozmaz krwi (manualnie) Gran. segmentowane 24 % norma od 25 do 60 L Gran. kwasochłonne 5 % od 1 do 5 N Limfocyty 64 %...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,93132297,93132297,Wyniki_badan_blagam_o_pomoc_.html


Temat: Pomocy!!!!!!Biegunka i wymioty od dawna
Odpowiadam jeszcze na inne pytania: Oskarek miał robione badania krwi i moczu w szpitalu 01.06.09r., Pani pediatra mówi ze są ok. Była morfologia krwi obwodowej, miał tylko RBC powyżej normy, bo 4,83; NEU było 29,5%; EO było 6,5 %; LYM było 56,0 % RDW-sd Było 32,7 %; MPV było 11,1 fl, pozostałe wyniki widze ze są w normie Z usg jamy brzusznej:...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96166167,96166167,Pomocy_Biegunka_i_wymioty_od_dawna.html


Temat: Podwyższone CK, TSH i FT3 9-miesięczniak!!
Podwyższone CK, TSH i FT3 9-miesięczniak!! Ze względu na lekkie "tyły" naszego synka (opóźniona motoryka" i obniżone napięcie mięśni), dostaliśmy skierowanie od neurologa na badanie krwi: Morfologia pełna, TSH, FT3, FT4 i CK. Bardzo proszę o interpretację wyników, niektóre z nich nas niepokoją: WBC 6,76 LYMPH 4,37 LYMPH% 64,6 NEUT 1,87 NEUT% 27,7 MONO 0,33 MONO% 4,9 EO 0,18 EO% 2,7 BASO...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97527383,97527383,Podwyzszone_CK_TSH_i_FT3_9_miesieczniak_.html


Temat: morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację
morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację Z tego co widzę wszystkie wyniki w normach (podali chyba odpowiednie do wieku) ale limfocyty podwyższone. A może taki poziom też jeszcze jest ... 32,2-36,2 płytki krwi 252 norma 210-490 limfocyty% 58 norma 25-50 inne(Eo,Bazo,Mono)% 5 norma 0-24 Neutrofile% 37 norma 25-60 Limfocyty# 3,4 norma 2,5-8,5 inne(Eo,Bazo,Mono)# 0,3 norma 0,0-1,8 Neutrofile# 2,2 norma 1,5-7,0 RDW-CV...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98398990,98398990,morfologia_krwi_u_4_5_latka_prosze_o_interpretacje.html


Temat: Anemia??? u niemowlaka:( Proszę o odpowiedź
Anemia??? u niemowlaka:( Proszę o odpowiedź Witam, mój synek ma 3 i poł miesiąca i nie chce jeść... :( zrobiłam badania i oto wyniki: morfologia: krwinki białe 5,7 krwinki czerwone 3,63 hemoglobina 10,6 hematokryt 29,7 MCV 81,8 MCH 29,2 MCHC 35,7 płytki krwi 606 liczba limfocytów 3 % limfocytów 53,4 liczba komorek pośrednich 0,9 % kom. pośr. 14,5 liczba granulocytów 1,8 % ... czy ma jakąć infekcję?? podawać zelazo?? pozdrawiam Beata leukocyty - 10,8 erytrocyty - 4,96 hemoglobina - 12,9 hematokryt - 38,7 MCV - 78,02 MCH - 26 MCHC - 33,3 plytki krwi - 291 limfocyty - 62,51 inne(Eo, Bazo, Mono) - 2 neutrofile - 35,52 limfocyty - 6,8 inne (Eo, Bazo, Mono) - 0,2 neutrofile - 3,8 RDW-CV - 16 PDW - 13,9...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88466928,88466928,Anemia_u_niemowlaka_Prosze_o_odpowiedz.html


Temat: zapytanie o monocytozę - b. się martwię
zapytanie o monocytozę - b. się martwię Szanowny Panie Doktorze, 9.października trafiliśmy z synkiem (2l.9 m) do szpitala z objawami infekcji jelitowej (wymioty). Wykonano morfologię z rozmazem. Oto wyniki : Leukocyty 15,05 Erytrocyty 4,82 Hemoglobina 12,7 Hematokryt 36,9 MCV 76,6 MCH 26,3 MCHC 34,4 Płytki krwi 383 NEUT 82,9 % LYMPH 9,8 % MONO 6,9 % EO 0,3 % BASO 0,1 % ... otrzymywał kroplówek zleciła powtórzenie badań. Oto wyniki (przytoczę tylko wyniki rozmazu): NEUT 46,1 % LYMPH 34,1 % MONO 15,7 % EO 3,9 % BASO 0,2 % Dodam może że w trakcie ... może to być skutek infekcji wirusowej? Czy za jakiś czas należałoby powtórzyć badanie krwi? Mama Kuby
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,70473863,70473863,zapytanie_o_monocytoze_b_sie_martwie.html


Temat: Interpretacja wyników morfologii-martwie się!
Interpretacja wyników morfologii-martwie się! Syn 20 miesięcy.leukocyty-6.4,erytrocyty-5.0,hemoglobina-14.5 (!),hematokryt-45(!),mcv-89(!),mch-29,mchc-32.4,płytki krwi 276,limfocyty%-36,inne(eo,bazo,mono)%-9,neutrofile%-55.Niepokoją mnie podwyższone parametry hemoglobiny,hematokrytu i mcv.Dodam,że morfologia wykonywana była jak syn miał katar.Czy są powody do niepokoju?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,78910838,78910838,Interpretacja_wynikow_morfologii_martwie_sie_.html


Temat: wyniki morfologii
wyniki morfologii odebrałam dziś wyniki badania krwi - prawie wszystkie czynniki mają podane normy, oprócz kilku, są to: P-LCR, MPV, PDW, RDW-CV, neutrofile, limfocyty, inne (eo, bazo, mono). czy ktoś może...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,9230590,9230590,wyniki_morfologii.html


Temat: Zbigi - przypadek
Wyleczenie - sukces !!!! Witam ponownie wszystkich. Właśnie dzisiaj odebrałem wyniki badań RealTime PCR ilościowy, Westen blot klasa IgM oraz morfologię. Postanowiłem że zrobię "check pointa" i zastanowię się co robić dalej. Najpierw otworzyłem kopertę z morfologią i tak: Erytrocyty 5,490 Hemoglobina 16,8 Hematokryt 45,4 MCV 83 MCH 30,6 MCHC 37 RDW 13,5 Leukocyty 8,4 Limfocyty 33 Neutrofile 61 Inne (Eo, Bazo, Mono) 7 Limfocyty 2,7 Inne (EO, Bazo, Mono) 0,6 Neutrofile 5,1 Płytki krwi 266 MPV 10,4 PDW 13 P-LCR 30 Wszytko wychodzi prawie w normie, podbudowany sięgam do koperty z Rzeszowa...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,65990585,65990585,Zbigi_przypadek.html


Temat: Hashi-tess, Rostedo proszę o pomoc
Morfologia z 20.01.09 Leukocyty 4,4 (3,8-10) Erytrocyty 4,20 (3,7-5,1) Hemoglobina 13,1 (12,0-16,0) Hematokryt 38,3 (37-47) MCV 91,2 (80-99) MCH 31,2 (27-35) MCHC 34,2 (32-37) Płytki krwi 225 (140-440) limfocyty 39,1 (10-50) % Inne (Eo, Bazo, Mono) 8,3 (2-13) Neurofile 52,6 (37-80) RDW-CV 13 (11,5-14,5) PDW 11,4 MPV 10,2 P-LCR 27,3%
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,90520088,90520088,Hashi_tess_Rostedo_prosze_o_pomoc.html


Temat: PYTANIA DO LEKARZA
g/dl płytki krwi 223 tys/ul Limfocyty 10,1% inne (Eo, Bazo, Mono)1,2% neutrofile 88,7% limfocyty 0,9 tys/ul inne (Eo, Bazo, Mono) 0,1 tys/ul neutrofile 8,2 tys/ul RDW-CV 13,9% PDW 13,1% MPV 11...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,45800569,45800569,PYTANIA_DO_LEKARZA.html


Temat: pediatra?
inne(EO,Bazo,Mono)-4.8(4.0-15.0%) neutrofile-26.3(43.0-76.0%) limfocyty-5.2(1.2-3.2 1000/ul) inne(EO,Bazo,Mono)-0.3(0.3-1.2 1000/ul) neutrofile-2.1(1.2-6.8 1000/ul) RDW-CV-18.0(10.0-15.0 %) PDW-.4(10.0-18.0%) MPV-8.3(6.5-11.0) PCT-0.319(0.1-0.5 %) Siostra zrobila rownie testy alergiczne z krwi. Maly ma alergie na tymotke,zyto, plesn i kota. Co moze...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,305,31529024,31529024,pediatra_.html


Temat: Morfologia krwi
Morfologia krwi Zanim dostanę się do lekarza proszę o pomoc w rozszyfrowaniu wyniku badań (osoba dorosła) WBC - 12,3 norma 4-10 NE% - 91,3 norma 39,9 - 73 LY% - 6,0 norma 18,8 - 50,8 MO% - 2,3 norma 4,1-12,2 EO% - 0,1 norma 0,8 - 6 BA% - 0,3 norma 0,3 - 1,8
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,106960158,106960158,Morfologia_krwi.html


Temat: anemia!!!!!
dobra wiec napiszę WBC 4,17 K/qL 4,0-10,0 LYMPH 0,93 K/qL (22,3%) 0,6-4,1 MONO 0,22 K/qL (5,3%) 0,1-0,8 NEUT 2,94 K/qL (70,5%) 2,0-7,0 EO 0,05 K/qL (1,2%) 0,0-0,5 BASO 0,03 K/qL (0,7%) ... 31,0-37,0 RDW-CV 19,9 % 11,5-14,5 RDW-SD 45,1 fl 37,0-54,0 PLT 418 K/ql 130-350 PDW 15,5 fl 9,0-17,0 MPV 10,7 fl 9,0-13,0 P-LCR 33,3% 13,0-43,0 PCT 0,45% 0,17-0,35 Tak wygląda morfologia aż ... dzisiejszy wygląda.Nie wiem co powinnam dalej zrobić. Radzą mi poddać się przetoczeniu krwi, ale jak długo przy tym się leży nie mam pojęcia. Wogóle czy coś w takim stanie poważniejszego mi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,78784421,78784421,anemia_.html


Temat: Wyniki morfologi z rozmazem co o tym sądzicie ??
Wyniki morfologi z rozmazem co o tym sądzicie ?? Witam Miałem robione badania krwi (morfologia z rozmazem) mam bóle kręgosłupa i głowy opisywane niedawno na tym forum Dziś otrzymałem wyniki badania ... PLT 191 MPV 11,4 NE 52,0 LY 37,9 MO 7,9 EO 1,8 BA 04 NE# 3,22 LY# 2,35 MO# 0,49 EO# 0,11 BA# 0,02 Ostatni wynik OB2 (ok 4 miesiące temu)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,28734801,28734801,Wyniki_morfologi_z_rozmazem_co_o_tym_sadzicie_.html


Temat: wyniki - prośba o interpretacje
(Eo, Bazo, Mono) - 5,3 % Neutrofile - 55,1 % Limfocyty - 1,5 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono)- 0,2 tys/ul Neutrofile - 2,1 tys/ul RDW-CV - 13,2 % PDW - 12,6...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,13031899,13031899,wyniki_prosba_o_interpretacje.html


Temat: Morfologia - prosze o interpretację
Morfologia - prosze o interpretację Lekarz zlecil badania gdyz muszę zaszczepić się przeciwko żółtaczce a od grudnia dokuczają mi bóle stawów. Bardzo prosze o inerpetację wynikow. Większośc wyników mieści sie w ramkach (na ogół dolna granica, ale kilka parametrów jest poza normą) Leukocyty 4.1 Erytrocyty 4,29 Hemoglobina 12.2 Hematokryt 35.72 (za mało) MCV 83.2 MCH 28.4 MCHC 34.2 plytki krwi 209 Limfocyty 42.6 Inne(Eo,Bazo,Mono)7.2 Neutrofile 50.2 Limfocyty 1.7 Inne(Eo,Bazo,Mono)0.3 Neutrofile 2.1 (za mało PDW 21.11 (za dużo) MPV 12.4 P-LCR 46.11 (za dużo) RDW-CV 13.5 Dodatkowo robiłam OB- 8 Bardzo prosze osoby znające...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,20718892,20718892,Morfologia_prosze_o_interpretacje.html


Temat: węzły chłonne a wyniki -pomocy
węzły chłonne a wyniki -pomocy moja prawie roczna córeczka ma od 3 m-cy powiększone węły chłonne na szyji, pod paszkami i w pachwinach, ostatnie wyniki morfologii moja córeczka ma od 3 miesięcy ma powiększone węzły chłonne, ostatnie wyniki badań: leukocyty 5,9 tys/ul limfocyty 76,6% inne(Eo,Bazo,Mono) 6,2% neutrofile 17,2% erytrocyty 4,31mln/ul hemoglobina 11,2 g/dl hematokryt 32,7% MCV 75,8 fl MCH 26 pg MCHC 34,3 g/dl RDW-CV 14,2% PŁYTKI KRWI 273 tys/ul PDW 15,7fl MPV 9,9fl PCT 0,27 CRP 0,27 mb/l ob 6/h rozmaz krwi pałki 1% podzielone 13% limfocyty 76% monocyty 7% eozynofile 3%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,25471726,25471726,wezly_chlonne_a_wyniki_pomocy.html


Temat: Słaba morfologia 17 m cy a tylko 10,2 kg
Słaba morfologia 17 m cy a tylko 10,2 kg Witam mój synek na dzis 17 m-cy , zawsze miał niski poziom hemoglobiny ok 10- 11, wiele butelek Ferrum wypił ,gdy poprawiły sie wyniki ,teraz w styczniu kolejne miał takie|:Leukocyty 12,4 erytrocyty 4,46 hemogobina 11,0 hematokryt 31,8 MCV 71 MCH 24,7 MCHC 34,7 Płytki krwi 348 limfocyty 49,4 Inne( Eo, BAZo,Mono) 6,6 % lub 0,8 tys/ul, neutrofile 44,0 RDW-Cv 16,0 PDW 13,2 MPV 7,5 PCT 0,260 - podaję mu znowu żelazo i mam zrobic po zakończeniu 2 buteleczek Ferrum morfologię +dokł.żelazo.Panie Doktorze dodam że ... nierówna)początkowo myślałam że dziecko potrzebuje mamy po odstawieniu go od piersi, potem ząbkowanie ale teraz gdy mając 17-m-cy nie ma ani jednej całej nocy przespanej i w dodatku słabą morfologię i...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,36254590,36254590,Slaba_morfologia_17_m_cy_a_tylko_10_2_kg.html


Temat: nietypowe imie dla dziewczynki
a wiec bede pisac z kartki bo dla mnie to dziwne cyferki 14 tydzen ciazy morfologia płytki krwi PDW - 17,2 {f} N : 12,0 - 16,5 rozmaz (pomiar automatyczny) wart b. NEUT - 6,7 N 1,9-8,0 % NEUT - 75,9 N: 40-74 wart b . % LYMPH - 17,4 N: 19-48 wart b . % EO - 0,3 N: 1,0- 5,0 IMMUNOCHEMIA AFP 8,98 IU/ml N: 0,0-8,5 na pewno dobrze przepisalam ale mam nadzieje ze to wszsytkie potrzebne informacje lekarz zlecił badania morfologia z rozmazem 3 DIFF oraz ALfa fetoproteina jezeli wiesz...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,582,29299632,29299632,nietypowe_imie_dla_dziewczynki.html


Temat: badanie TSH
... lub krwi. Jak wygląda takie coś jak morfologia krwi? I tu jest właśnie pies pogrzebany, że niemal idealnie. Rok temu miałam anemię-wynik błędu w diecie. Lekko podwyższone leukocyty, ale lekarka stwierdziła,...
Źródło: topranking.pl/1851/badanie,tsh.php


Temat: badanie TSH
się | zagłębiać. Mówiłam oczywiście o tych, które jakoś złapać mogłam i które można było wykluczyć przy badaniu kału lub krwi. wykluczyć nic nie wykluczysz :P Zrób morfologię z rozmazem i zobacz czy jest podwyższone EO, jeśli jest to można podejrzewać pasożyty. Wiesz mam nadzieję jak się "objawia" tasiemiec? Jak wyglądają te człony które zostawia? | Jak wygląda takie coś jak morfologia krwi? I tu jest właśnie pies pogrzebany, że niemal idealnie. Rok temu miałam anemię-wynik błędu w diecie. Lekko podwyższone leukocyty, ale lekarka stwierdziła, żeby się nie przejmować. Idę powtórzyć jak się...
Źródło: topranking.pl/1851/badanie,tsh.php


Temat: Anemia? ;( Prosze o interpretację wyników;(
- 97 (59-158) MORFOLOGIA: WBC 9,8 (4,3-10) NE% 19,8 (50-70) LY% 68,9 (25-40) MO% 9,8 (1,0-10) EO% 1,2 (2,0-4,0) BA% 0,3 (0,0-1,0) NE# 1,9 (2,2-4,8) LY# 6,8 (1,3-2,9) MO# 1,0 (0,3-0,8) EO# 0,1 (0,0-0,2) BA# 0,0 (0,0-0,1) RBC 4,79 (4,50 -5,90) (4,00-5,20) HGB 12,8 (14,0-18,0) (12.0-16,0) HCT 37,2 (41,0-53,0) (36,0-46,0) MCV 77,7 (83,0-103,0) (81,0-99,0) MCH 26,7 (28,0-34,0) MCHC 34,4 (32,0-36,0) RDW 14,7 ... są trochę poza normą. Dodam, że w dniu pobrania krwi nic mu nie dolegało, ale dzień później dostał gorączki, ma ją do dziś, do tego zauważyłam wczoraj przy lewym uchu powiększony ... języku głębiej tez ma taką krwiste, malinową plamę;( Czy mogła by mi pani napisać co wynika z wyników jego morfologii, czy nadal ma anemię czy to może coś innego. Może to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,105812313,105812313,Anemia_Prosze_o_interpretacje_wynikow_.html


Temat: ogromna prośba o interpretacje wyników krwi 5-latk
ogromna prośba o interpretacje wyników krwi 5-latk Dzień dobry Bardzo proszę o interpretację wyników krwi mojej córki.Bardzo sie niepokoję niektórymi wskaźnikami. Badanie pokierowane było koniecznością sprawdzenia, ponieważ córka bardzo szybko "dostaje" licznych siniaków. Jednakże zlecone w dniu 15.05. badanie wykonane zostało dopiero wczoraj tj. 01.06. ponieważ przez ostatnie dwa tygodnie córką przechodziła ospę. Morfologia WBC -6,2 [10 do 3/UL] Norma 4,5-13,0 RBC-4,67 ... [%} płytki krwi PLT- 438 [10do3/ul] N 130-350,0 !!! PDW -13,8 [fl] MPV -7,9 [fl] N 7,5-11,5 PCT -0348 [fl] ROZMAZ wart b.NEUT -1,88 {10do3/ul] N 1,5-7,5 % NEUT- 30,1 [%} ... wart.b. EO -0,18 [10do3/ul} N 0,1-0,6 % EO -2,9 [%] N 1,0-5,0 wart.b. BASO-0,09 [10do3/ul] N 0,015-0,06 ! % BASO- 1,4 [%] N 0,00-1,0 ! wart.b ALY-0,07 [10 DO 3/ul] N...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96110785,96110785,ogromna_prosba_o_interpretacje_wynikow_krwi_5_latk.html


Temat: krzywica-czy można nie zauważyć, że dziecko ją ma?
g/dl 10,1 13,0 ~ Hematokryt 31,8 % 30 38 ~ MCV 77,92 fl 70 82 ~ MCH 27 pg 24,0 31,0 ~ MCHC 34,6 g/dl 33,0 36,6 ~ Płytki krwi 289 tys/ul 200 550 ~ Limfocyty 59,51 % 25 40 H Inne (Eo, Bazo, Mono) 2,6 % 3 13 L Neutrofile 37,92 % 50 70 L Limfocyty 8,8 tys/ul 1 4 H Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,4 tys/ul 0,2 1 ~ Neutrofile 5,6 tys/ul 2 7 ~ RDW-CV 13,6 % 11 16 ~ PDW 10,2 fl 9 14 ~ MPV 9,2 fl 8...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96744959,96744959,krzywica_czy_mozna_nie_zauwazyc_ze_dziecko_ja_ma_.html


Temat: interpretacja wyników +
Wyniki badań Zrobilam badania /kolejne 500pln ucielko z portfela / Morfologia krwi Leukocyty 6,5 tys/ul 3,8 10,0 ~ Erytrocyty 4,96 mln/ul 3,7 5,1 ~ Hemoglobina 14,0 g/dl 12,0 16,0 ~ Hematokryt 43,2 % 37 47 ~ MCV 87,1 fl 80 99 ~ MCH 28,2 pg 27 35 ~ MCHC 32,4 g/dl 32 37 ~ Płytki krwi 472,0 tys/ul 140 440 H Limfocyty 33,5 % 10 50 ~ Inne (Eo, Bazo, Mono) 3,9 % 2 13 ~ Neutrofile 62,6 % 37 80 ~ Limfocyty 2,2 tys/ul 0,6 3,4 ~ Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,2...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,97449280,97449280,interpretacja_wynikow_.html


Temat: Nareszcie chyba lepsze wyniki
80 99 ~ MCH 28,5 pg 27 35 ~ MCHC 32 g/dl 32 37 ~ Płytki krwi 231 tys/ul 140 440 ~ Limfocyty 29,7 % 25 40 ~ Inne (Eo, Bazo, Mono) 5,1 % 3 13 ~ Neutrofile 65,2 % 50 70 ~ Limfocyty 1,6 tys/ul 1 4 ~ Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,2 tys/ul 0,2 1 ~ Neutrofile 3,5 tys/ul 2...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,96473909,96473909,Nareszcie_chyba_lepsze_wyniki.html


Temat: wyniki badań - rozmaz krwi
wyniki badań - rozmaz krwi zrobiłam morfologie z rozmazem.na pierwszy rzut oka wszystko ok. ale w rozmazie przy wynikach mam gwiazdki,które mnie zainteresowały... wbc - 7.49 norma 4-11 rbc - 4.54 ... 19-48 mono 0,46* 6,1* 0-1.20 i 0-14 eo 0,10 1,3 0-0.50 i 0-6 baso 0,01 0,1 0-0,10 i 0-1 ig 0,02 0,3 0-0.03 i 0-0,5 pod spodem rysunki DIFF WBC/BASO RBC ... oznaczają Blasty we krwi :(
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,101850303,101850303,wyniki_badan_rozmaz_krwi.html


Temat: anemia czy coś innego?
| żelazem...Ostatnia morfologia wypadła niezle,krwinki są | większe,hemoglobiny jest więcej,w zasadzie nic nie odbiega od normy.Za | to znów poziom żelaza niski(gdzie ono ucieka?),CRP było wysokie Żelazo jest magazynowane w wątrobie. Tak więc jak na razie uzupełniane są jego zapasy (tam znika!). Ale w końcu i we krwi poziom się podwyższy. Kiedy - trudno powiedzieć. | obecnie poziom w normie.Skąd więc to ... pod uwagę też | nerwicę,ewentualnie choroby tarczycy.Proszę o pomoc! Ostatnia morfologia:WBC 5.54,NEUT 2.99,LYMPH 1.56, MONO 0.52, EO 0.42, BASO 0.05, RBC 4.60, HGB 13.3 wcześniej 11.3, HCT 39.3, MCV 85.4, MCH ... Przykładowo produkuje się dużo kwasu moczowego. W tej chwili przyjaciółka dochodzi do siebie, a więc dodatkowo musi produkować jeszcze więcej krwi, a tego żelaza wciąż jest za mało, więc nie jest...
Źródło: topranking.pl/1851/anemia,czy,cos,innego.php